Pokerregler

poker är ett roligt spel

Hej och välkommna till ännu ett nytt inlägg. Jag vet att det var länge sedan jag lade upp något nytt men jag lägger i alla fall upp idag. Så förra gången snackade jag ju om privatlån och lån utan säkerhet. Men idag tänkte jag prata om ett helt annat ämne, nämligen poker. Det har att göra med mitt casinotema här på paretoforvaltning. Men jag vet ju att det är väldigt svårt med poker och för att vinna krävs det skicklighet. Därför kommer här ett inlägg om pokerregler.

Det finns oräkneliga pokervarianter idag, vissa spelas enbart online, andra på vissa kasninon och ytterligare andra spelas enbart i hemmet i goda vänners lag. Alla kan klascifieras i tre huvudgrupper. Spel med gemensamma kort, stötpoker och mörkpoker. Kort med gemensamma kort är mest populärt idag, och av dessa är Texas Holdem det allra mest spridda.

Låt oss därför titta närmare på det spelet

Texas Holdem spelas med mörkar istället för ”ante” och ”bring-ins”. Det betyder att två spelare måste lägga en bestämd summa pengar i potten när det är deras tur att lägga mörken INNAN de får korten.

Det finns en stor mörk och en liten mörk där lilla mörken är hälften så stor som den stora. Den lilla mörken är direkt till vänster om givarknappen och den stora mörken är till vänster om den lilla.

Detta betyder att givarknappen går runt bordet medsols så att den stora och lilla mörken går runt och påtvingas alla spelare. Dealern ger alla spelare två kort (dolda så att enbart spelaren som får de kan se dem). Detta följs av en satsningsrunda.

Efter den första satsningsrundan, läggs tre gemensamma kort upp på bordet så alla kan se dem, vilket följs av ytterligare en satsningsrunda.

Spelarna skapar sin hand genom att använda sina två dolda hålkort (en, eller båda av dem) och 3 eller 4 av de gemensamma korten.

Efter den senaste satsningsrundan kommer ett nytt kort, som kallas ”turn” (de tre första korten kallas ”flop”) och ytterligare en satsningsrunda.

Det sista gemensamma kortet (”river”) följs av en sista satsningsrunda och sen en showdown där den bästa femkorts pokerhanden vinner potten.

Om du vill ha mer tips på hur man kan bli bättre på poker så gå in här.